Martin Lee, a 4 év körüli német dog kan 2011. januárjában került a Futrinka Egyesület Német dog Fajtamentő csoportjának gondozásába. Rettenetesen vékony volt, mindössze 23 kg-t nyomott. Tárnoki kennelsorunkon, a téli hidegek miatt nem sok esélyt láttunk arra, hogy gyorsan magára kapkodja a hiányzó kilókat, így nagyon megörültünk a lehetőségnek, hogy ideiglenes befogadóhoz költözhet.

Folyamatosan tartottuk a kapcsolatot az ideiglenes befogadókkal, akiknek feltett szándékuk volt, hogy ha Martin jól kijön a pici lányukkal, Bogival, akkor szeretnék őt majd az ivartalanítás után örökbefogadni. Martin nehezen oldódott, nagyon meg volt szeppenve, de Bogival, a kicsi lánnyal jól kijöttek egymással.

Aztán jött az első negatív hír. Martint egyedül hagyták a lakásban egy rövid időre és kiderült, hogy teljesen bepánikolhatott, mert elkezdett rombolni. Valószínűsíthetően szeparációs szorongása lehet, amit szakember utasításainak betartásával fel lehet oldani. De nem egyszerű helyzet. Türelem, kitartás, következetesség és elszántság - ezek kellenek a megoldáshoz.

Szabolcsék, az ideiglenes befogadók sokat tanakodtak a párjával, hogy mi legyen, mert közben nagyon megszerették Martint. Aztán arra jutottak, hogy felelősséggel nem tudják őt vállalni, így maradnának ideiglenes befogadói státuszban, mi meg keressük számára az álomgazdit tovább.

Továbbra is tartottuk a kapcsolatot, a levelekből egyre jobban lejött, hogy Martin szépen nyílik ki, már őrzi a házat, viszont így jöttek elő a gyermekkel kapcsolatban a negatív dolgok is. Mikor valamibe belelovallja magát vagy egy hirtelen hangtól megijed, akkor annyira bepánikol, hogy nem méri fel, hogy ki van előtte-mögötte és sajnos többször feldöntötte a pici gyermeket. Nagyobb baj sosem történt az ijedtségen kívül, szerencsére.

Aztán ma olyan dolog történt, hogy az ideiglenes befogadók arra kértek, hogy próbáljunk másik befogadót keresni Martin számára, mert nem merik vállalni tovább. Természetesen, nem kell őt ma elhoznunk, de egy pár napon belül mindenképpen. Martin egy séta után, hazaérkezéskor odakapott Bogi felé. Lehet, hogy csak játszani akart, de a szülők természetesen nagyon megijedtek és félnek, hogy nehogy máskor is előforduljon.

Így Martin Leenek nagyon kellene egy család, mert félünk, hogy beleszakadna a szíve, ha újra a kennelbe kellene laknia. Már megtapasztalta, hogy milyen szerető családban élni.

Kicsi gyermek mellé a fenti okokból nem mehet és egy olyan elszánt, lehetőleg tapasztalt kutyás jelentkezését várnánk, aki tudja őt vállalni és tudna Martin problémáinak megoldásán is dolgozni.

Hisszük... tudjuk, hogy valahol számára is megvan az álomgazdi.

Ha úgy gondolod, te lennél az vagy csak átmenetileg is be tudnád őt fogadni, kérjük, hogy hívj minket a 06-30-3823280-as telefonszámon vagy írj az info@futrinkautca.hu e-mail címre.

Köszönjük!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetdogsos.blog.hu/api/trackback/id/tr12807340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Shawty 2011.04.16. 17:04:16

Szegenyke,most tenyleg arva :( irtam e-mail nektek,varom a reszletes infokat :)

Shawty 2011.04.16. 23:37:37

Latom nem nagyon erdeklodnek felole,nagyon sajnalom szegenyt.Tudom hogy messze vagyok toletek de hiszem hogy mindenre van megoldas es szeretnek segiteni rajta mindenaron.Ha messze is van az "alomgazdi",de megvan :) Amilyen messze van tole az alomgazdi,ugyanolyan messze van tolem az alomkutya,akit szivesen vallalnek a problemaival egyutt :) Remelem hamarosan felvesszuk a kapcsolatot es megoldjuk valahogy a problemakat!
süti beállítások módosítása