A 2010-es év vége csendesen telt a német dog fajtamentés háza táján. Szerencsére. Bár, volt egy olyan rossz megérzésem, hogy ez nem fog túl sokáig tartani.

Nem sűrűn szoktak bejönni a megérzéseim, de ezúttal nem tévedtem.

December 29-én éppen a dolgos szabadságomat töltöttem, mikor megcsörrent a telefonom. Ismeretlen, vidéki szám. A gyomrom egyből görcsbe rándult... Marika néni, az egri menhely vezetője hívott. Előző nap gazdái leadtak a menhelyükre egy 5 hónapos (!) fajtatiszta német dog szukát. Anyagi problémák. Nem tudják tartani. Én tudom és elhiszem, hogy a mai világban igen sok embernek vannak anyagi gondjai, nem vitatom és nem is szándékozom senki feje felett pálcát törni... de azért egy baba kutyát kitenni egy menhelyre, a mínusz tizenfokokba. Lakásból... Szóval az egri állatvédők segítségünket kérték, hogy mielőbb vegyük át a gyerkőcöt, mielőtt megfázna. Sajnos, eddigi tapasztalataink szerint, egy dog nem áll meg a sima megfázásnál, náluk ez az esetek nagy százalékában tüdőgyulladásba megy át. Így nem volt kérdés, SOS kell lépnünk.

Mivel én vidéken tartókodtam, így az önkéntes, segítő levelezőlistára írtam egy segítségkérést, hogy nagyon-nagyon sürgősen kellene ennek a baba lánynak ideiglenes befogadó. Nem telt el fél óra és csörgött is a telefonom. Orsi hívott, Kyra - az első "igazi mentvényem", az illatos útról mentett dog leányzó gazdija -, hogy ugyan nála épp ott van Pitta (aki szintén Futrinka gondozott), de ő szívesen bevállalná A leányzót, ha a párja is belemegy. Majd még aznap visszaszólt, hogy minden rendben, férfi ember megpuihítva, jöhet a gyerkőc.

Nagy kó esett le a szívemről. Még fuvart kellett szervezni, de szerencsére mokaficekKatának és Evelinnek hála, egy pár napon belül már repültek is érte.

Így érkezett meg Zoránk 2011. január 2-án - az év első kutyájaként - Orsiékhoz.

Sajnos, azért a megbetegedéssel kapcsolatos félelmeink nem voltak alaptalanok. Zora a pár menhelyen töltött nap alatt elég csúnyán felfázott, kicsit köhög is. Az orvosi kezelése megkezdődött és reméljük, hogy hamarosan makk egészséges lesz és jön érte az álomálomálomgazdi is!

És akkor pár szó Orsi tollából Zoráról:

"Zora most már több, mint egy hete van nálunk. Először nagyon félt, megsimogatni is alig lehetett, egyedül a kutyáinkkal komunikált. Mára már sokat fejlődött, amiktől eddig félt azt nagyjából lekűzdötte.
Amikor vasárnap megérkezett hozzánk, csak feküdt és amikor kimentünk sétálni, őt ölben kellett kivinni az ajtón, mert annyira félt. Bár szerintem nem lakásban tartották és lehet, bántották is. A pórzról nem tudja mi, és még mindig nagyon fél tőle, ha ráteszem leblokkol,és lefekszik a földre és nem mozdul. Mára már magától kimegy az ajtón a kertbe és be is jön, bár a befelé jövésnél még néha hisztizik. Ami nem tudom, hogy azért van-e, mert még kint szeretne maradni vagy fél bejönni. A lábát engedi megtörölni séta után, de amikor meglátja, hogy vödör is van benne vízzel, azt nem annyira szereti. Amúgy nagyon szeret kint lenni, most már hatalmasakat rohangál és sokat játszik Pittával is. A kakit már kint végzi el, a pisit még nem. Most már ritkán sír, az elején állandóan sírt. Előjött belőle a kisördög is, állandóan ellopja a távírányítót és a cipőket szereti behordani a szobába, szóval egyre többet rosszalkodik. :) A macskákról az elején nem vett tudomást, most azért már egyre többször megkergeti őket. ;) A kedve sokkal jobb és már velünk is barátkozik, puszit is adott már. :) Azért még tart tőlünk.
A vizelete szép és már nem véres. A kakija kezd alakulni és még köhög azért, de az orra nem folyik. Imádja a hasát, mindent megeszik amit adunk neki,nem válogat egyáltalán.
Röviden ennyi. Ő egy gyönyörűséges és okos kutya,és ha már teljesen feloldódik akkor valaki nagyon jól jár vele.:)"

Köszönöm, Orsi, hogy vigyázol rá, hogy szeretitek, hogy nálatok lehet!

A bejegyzés trackback címe:

https://nemetdogsos.blog.hu/api/trackback/id/tr102576838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a1981 2011.01.11. 20:13:24

Kéket ments, és tutira nem hagyom a nyakadon.. :D

hu-anita 2011.01.27. 17:42:45

Sziasztok!
Először is azt szeretném veletek közölni,hogy minden elismerésem a tieteké,hogy megmentitek ezeket a Csodálatos kutyákat!!!
Nekem is van egy Dogom és nagyon szeretnénk neki egy játszópajtást,de csak májusban lesz rá lehetőségünk,hogy elhozhassuk!Van rá lehetőség,hogy Zorát megkapjuk?Nagyon tündér kutyus,ugyan olyan mint a miénk!Nagyon jó helyen lenne!!!
Köszönöm válaszod!
További sikeres mentést kívánok és remélem,hogy személyesen is találkozhatok ezzel a remek csapattal!

zsini78 2011.02.03. 22:10:28

Kedves Anita!

Köszönjük a kedves szavakat!
Zora kutyusunknak már van gazdijelöltje, így őt már nem lehet örökbefogadni. De ha komoly a szándék, akkormájusban térjünk vissza rá. Biztosan lesz akkor is örökbefogadható német dog a gondozásunkban.

Üdvözlettel:
K.Ági
Német dog fajtamentés
Futrinka Egyesület
süti beállítások módosítása